Trainen

178200_lightTrainen…

hoe doe je dat in het vlakke Nederland? In 2015/2016, toen ik voor de 1e keer mee ging, had ik nog geen idee. Toen schreef ik al over duurtraining. Wel grappig om dit terug te lezen. Ik zag op tegen een “duurrit” van 60 kilometer… pfff… dat zijn nu “kleine” rondjes, voor als ik weinig tijd heb zeg maar. Dat klinkt opschepperig… maar 3 jaar geleden had ik nog maar weinig op een racefiets gereden. Was ik zo blij als een “klein kind”  met mijn eerste eigen racefiets. Maar gewend was ik het wielrennen absoluut niet. In no time had ik toen een “houten kont”… geen zitvlees…

Hoe

Maar goed.. hoe doe je dat nu? trainen voor 6 keer de Alpe d’Huez? Hoogtemeters maken of met andere woorden: het trainen op klimmen… Mijn stelregel is: het ligt je of het ligt je niet, maar echt trainen kun je het niet (in Nederland) Waar het op neer komt is dat je veel kilometers in de benen moet hebben. Dat kun je prima doen. Het komt echter niet alleen aan op “zo ver mogelijk rijden”. of “zo hard mogelijk”. Ook topsporters pieken niet continue.

Mijn manier komt ook een beetje neer op de mogelijkheden. Nu heeft de Veluwe wat vals plat dus klimmeters kunnen er gemaakt worden. Maar ik wissel ook af met pure duurtrainingen of intervallen (op de knobbel) Het grote voordeel voor deze keer is dat ik nu al 3 jaar lang op de racefiets zit. En 2018 was qua weer een topjaar om veel te fietsen… dus heb ik al heel wat kilometers in de benen.

Wanneer

Zaterdag en woensdag zijn m’n vaste trainingsmomenten. Deze dagen zijn het meest geschikt voor de duurtrainingen. Als het slechter weer is, kies ik al sneller voor een interval of weerstand training. Straks, met de zomertijd, ook een paar keer in de avond trainen. Ook dan zal ik me meer op hoogtemeters/intervallen richten… Op de maandagen probeer ik op de fiets naar het werk te gaan…

Uitstapjes

logo-classic-boretti-2018En natuurlijk een enkele toertocht. De inschrijving voor de Classico Boretti is al geregeld. Ik zet in op de langste afstand á 165 km…. ja echt! 1 maand voor de Alpe moet dat een goede testcase zijn.

Verder is er ook weer een principe afspraak met m’n broertje dat we samen naar Limburg gaan. 3 jaar geleden hebben we de Amstel Gold lus 2 gereden als klimstage. Nu is het idee om de 3e lus te rijden. en misschien nog ergens een tocht als de gelegenheid daar is? wie weet, we zullen ’t zien….

Ervaring

Met de ervaring van 3 jaar geleden weet ik dat ik vooral kilometers moet maken, afwisselen in duur- en/of intervaltraining, dan weer intensief en soms op ’t gemakje toerend. De uitstapjes zijn meer testcases of het goed zit met de conditie….vooralsnog voelt ’t tot nu erg goed als ik dit vergelijk met 3 jaar geleden….

6 keer moet haalbaar zijn!

opgevenisgeenoptie

sponsoring: Alpe d’HuZes deelnemer 373 Henk Binnendijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: