Health check….

Doelstelling

opgevenisgeenoptie

Alpe d’HuZes staat voor niemand meer dood aan kanker. 6 keer de Alpe d’Huez beklimmen als teken van uitdaging om het uiterste uit jezelf halen. Voor een gezond volwassen persoon een enorme uitdaging…. Daar moet je behoorlijk veel voor trainen. Maar.. haalbaar!

In 2016 dacht ik fit genoeg te zijn… door wat tegenslag kwam ik uit op 4. Wel had ik het streefbedrag voor kankeronderzoek gehaald en dus was het een zeer geslaagd jaar, 2500 euro ophalen is geen sinecure. Want.. daar draait het om: geld ophalen voor kankeronderzoek

6 Keer

Maar het bleef wel een beetje knagen… Alpe d’HuZes… 6 keer… en ik ben gezond… in 2018 heb ik me weer opgegeven voor editie 2019. 6 keer naar boven, dat is mijn doel….. Nu was 2018 een jaar met zeer veel zonuren. Ideaal voor een wielrenner en ook ik heb er zeker van geprofiteerd. Vele duizenden kilometers bracht ik met veel plezier op mijn fiets door. Dan weer een duurtocht, soms een interval training enzovoort. Het najaar kwam en de winter diende zich aan. Ook in slecht weer ging ik op pad. Trainen… ik voel me fit. 6 keer? dat gaat makkelijk lukken! ….. totdat…..

Health Check

healthcheck

In 2016 was een sportmedisch onderzoek verplicht. Dit heb ik netjes ondergaan en alles was goed. Groen licht… in 2019 werd deze test sterk aangeraden, maar is niet verplicht. Ik voel me fit, dus zag ik geen aanleiding om dit onderzoek nog een keer te doen. Tot mijn werkgever me een gratis gezondsheidsonderzoek aanbood. “Och, dat kan geen kwaad”. En dus gaf ik me op. Bloedafname, gewicht, lengte. En ook een ECG (hart filmpje) werd afgenomen. Gewoon een health check. … gewoon….

Tot het telefoontje van de arts kwam…. toen was ’t ineens minder “gewoon”. Er was een lichte afwijking geconstateerd van de linker hartkamer… Het is verstandig u door te laten verwijzen naar een cardioloog.

Hart

bouw-hart-72dpi-800x534

Bij de cardioloog mag ik wederom op voor een ECG. Er wordt tevens een echo van het hart gemaakt. Ook hier hetzelfde beeld. De tussenwand van mijn hartkamers is licht verdikt. Dit veroorzaakt een licht verminderde pompfunctie. Er wordt nog getwijfeld of dit alleen in ruststand van het hart het geval is, dus een fietstest volgt. Hier gelukkig geen negatief effect. Maar…de verdikking is er wel degelijk. En hoe dikker deze tussenwand wordt. Hoe minder de pompfunctionaliteit. Ik hoef gelukkig niet aan de medicijnen. Volgend jaar weer controle.

Maar dan komt de mededeling die me lichtelijk als een klap in het gezicht raakt: Piek inspanningen moet je vermijden. Ook mijn voorgenomen Alpe d’HuZes avontuur komt ter sprake: 3 keer, MAXIMAAL! meer is echt uit den boze. Niet doen… het wordt me meerdere malen nadrukkelijk aangegeven. Ook wedstrijdverband uit de weg gaan. Niet over je 100% omslagpunt gaan en liefst op zo’n 80% tot 85% van je maximum  blijven. Nooit meer volle bak…..

Dat komt aan…. best wel hard aan… Ik was er van te voren in gedachten een beetje bang voor geworden…. De health check was natuurlijk een slecht voor signaal. Maar een wielrenner als ik wil dit natuurlijk niet horen… Dat heeft de cardioloog ook wel door. Hij is zelf een wielrenner en weet dus hoe het is, wat een wielrenner beweegt en bezig houdt. Daarom wordt er sterk op gewezen dat 6 keer echt niet kan met mijn hart.

Doelstellingen

En hoe hard de klap ook is aangekomen, met je gezondheid moet je niet spotten. Alpe d’HuZes is geen wedstrijd. Daarom moet ik genoodzaakt mijn doelstelling van 6 keer, bijstellen naar maximaal 3.

Gelukkig kan ik mijn andere doelstelling, het op te halen sponsorbedrag van 2500 Euro, verhogen! met toegezegde sponsoring heb ik dit streefbedrag al gehaald! Dus op naar de 3000…. wat nee we gaan gewoon voor 3500 EURO! want: OPGEVENISGEENOPTIE

sponsor je me ook?

want zeg nou zelf… Daar draait het bij de Alpe d’HuZes toch om? Niemand meer dood aan kanker.

ps: Gelukkig mag ik wel afstanden blijven maken. De geplande 165 km lange Classico Boretti mag gereden worden…. maar rustig aan! En dat ga ik zeker doen, en ervan genieten ook! net als straks op de berg!

2 gedachten over “Health check….

Voeg uw reactie toe

  1. Dat is even schrikken. En een streep door de rekening. Je vertelde het vanmiddag vrij nuchter, maar ik kan me een beetje voorstellen hoe je je van binnen moet voelen. Het enige dat ik je kan adviseren is om goed te luisteren naar je lichaam en dan de lat maar iets lager leggen.
    Het uiteindelijke doel verandert er niet door, zoals je al aangeeft. Succes met de voorbereidingen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: