Doorgaan

"Je wordt heel sterk van tegenslag, 

en in principe is dat fijn,

maar soms wil je, gewoon een dag,

eens niet de sterkste zijn"
martin Gijzemijter

Balen

Ik ben ondertussen goed gemutst. Voel me goed. Na tegenslag heb ik bijkans direct m’n training hervat. Nu natuurlijk wel rustiger aan. Eerst even wennen, soms wat “balend” op de fiets. Ja dan wordt je ineens ingehaald. Normaliter probeerde ik dan direct aan te haken, mee te gaan en kop over kop m’n werk te doen. Ik hou wel van een uitdaging…. En met het klimmen zat ik de eerste ritjes ook even tanden te knarsen… oef wat ging m’n hartslag snel naar die nieuwe grens…. da’s balen. Niets menselijker natuurlijk…

Tijd & manier van trainen

remember-to-have-fun-stephaniesaye-comNu het een beetje tijd heeft gekregen, merk ik dat ik deze “baal” momenten begin los te laten. Laat die ander maar gaan… ik rij wel m’n eigen rit! Daarnaast heb ik m’n manier van trainen aangepast. Waar ik normaliter in zone 3 en 4 trainde (met uitschieters naar de 5e zone) merkte ik al snel dat ik zone 1 en 2 eigenlijk volledig heb verwaarloosd. Daar ligt vaak de basis.

Op mijn fietscomputer staan diverse metingen die me helpen te trainen. bovenin stond normaal m’n snelheid. Dit heb ik aangepast. Nu staat er m’n hartslag. Snelheid, vooral in trainingen, is helemaal niet relevant. Nu ik veel meer op hartslag train, zie ik langzaam aan dat m’n snelheid voorzichtig toeneemt, zonder dat m’n hart hier merkbaar in frequentie mee stijgt. Het is ook zeker fijn dat ik met een teamgenote kan trainen, ze fungeert voor mij als een natuurlijke rem zodat ik bewust in de lagere zone’s blijf! Het geeft me ook gezelschap, meer plezier. Ria, je bent een topper!

Fun

de fun in trainen en fietsen is weer terug! als ik een dag stil zit, kriebelt het al weer. “Moet” ik weer fietsen. Wil ik naar buiten toe! De zomertijd is aangebroken. ’s avonds nog een rondje, heerlijk!

Het is nog ongeveer 6 weekjes naar de grote dag op de Alpe, ik heb er zin in! Help je mij mee het nieuwe streefbedrag a €3.500,– te halen? dan maak je me superblij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: