Gearriveerd, de dagen voor de grote dag

6 – 6 – 2019 is de grote Alpe d’HuZes dag…. speciaal .. op de 6e van de 6e maand…

Hoe verlopen de dagen voor deze dag? Een kort overzicht in deze blog:

Zaterdag 1 juni

Eindelijk… het is zo ver! de reis vangt aan. 03.00 gaat de wekker. tegen 04.00 vertrek ik…. De reis is op een zaterdag en verloopt erg vlot. Geen enkele file gehad en tegen 15.00 arriveer ik onder aan de berg. Hier logeren 2 teamleden die onderdeel uitmaken van het team Motars…. ze zijn op de motor naar de berg. Ik heb wat koffers voor hen mee genomen… deze geef ik af. Daarna reis ik door naar boven… Uiteraard even stoppen in bocht 7… een paar foto’s

en door… veilig aangekomen!

enkele teamleden hebben al een klein stukje van de berg beklommen. De zogeheten mini marmot. Afdalen naar halverwege tussen bocht 4 en 3. “O dat klinkt goed!” Ik wil dat ook. Mijn spullen uit de auto en gauw een setje wielrenkleren aan. Bandjes weer op spanning (niet te hard) en afdalen maar. Maar…. oei wat zit mijn hartslag al hoog? tja logisch ook eigenlijk na zo’n autorit… De klim wordt zwaar. Totaal nog niet geacclimatiseerd. Met moeite boven. Een hele wijze les…. niet handig Henk! foei! Mijn teamleden onderstrepen het nog es… doe rustig aan!

Zondag 2 juni

Op het programma: de col de Ornon. Een fijne klim. Niet te stijl en niet te lang. Met 6 man/vrouw dalen we met de auto af naar beneden. Vandaar rijden we ongeveer 3 kilometer naar de start van de klim. En dan maar klimmen… dat gaat al veel beter dan gisterenmiddag zie ik al snel op mijn meter. Maar ik ben nog niet tevreden. Hartslag zit nog wat aan de hoge kant. Ik luister goed naar mijn lichaam en kom fit boven. Het blijft een prima opwarmer voor de week! De rest van de dag een beetje luieren en de rit verteren.

Maandag 3 juni

Binnen het team de Keet-Herms is het gewoon om deze dag 1 keer de Alpe d’Huez te beklimmen. Een teamding… lijkt me uitstekend. Het is (nog steeds) uitstekend weer. We dalen met de fiets vroeg af. Het gaat warm worden en later die middag wordt een bui voorspeld (nooit gekomen..) Een foto en daar gaan we. Ieder in z’n eigen tempo. Mijn hartslag aan de start zit een stuk beter dan gisteren. Ah gelukkig dat is fijn. Het Fenijn bij de Alpe zit ‘m niet alleen in de staart… vooral in het begin.. 11%…  ehh wacht ik zie zelfs even 13% phoe hee! Maar…mijn hartslag blijft onder controle… iets onder de 150. Af en toe schiet ie er over… de benen even minder snel en hij zit er weer onder…. klimmen maar…GENIETEN maar! Wat is dit fantastisch. Hier heb ik naar toe geleefd. Dank! wat fijn is dit.

Hier en daar passeer ik mensen. Ieder heeft z’n eigen verhaal. een korte kletspraat, een aanmoediging en weer verder.  Dat is ook Alpe d’HuZes!

In bocht 7 wacht teamlid Riekelien met voeding en vocht. Toppert! Cola, een beetje brood. Ik wacht op Harco en Hendrie. “Tik an!” ook bij bocht 7 gekomen. “Billy en Martijn zitten vlak achter ons” Maar ik wil niet koud worden, een excuses.. uiteraard begrepen. Ik ga door. Gerlof is al uit zicht, dat is fijn anders wil ik er maar te veel naar toe. Zo kan ik lekker klimmen zonder druk.

Bocht 4… dat is mijn bocht. Mijn moeder heeft al 4 keer kanker “overwonnen”. Altijd aan de zijlijn gestaan. Onmacht omzetten in daadkracht, daarom ben ik hier.  Ik stop en zit een tijdje om me heen te kijken en te genieten. Dankbaar te zijn dat ze nog steeds mag leven! Een man schiet me aan. We delen elkaars verhaal en geven elkaar een knuffel. Wat is de Alpe toch geweldig!

En door… naar de finish. De niet fietsende teamleden en ondersteunende teamleden verwelkomen me groots! Binnen! Gehaald en ik stap zonder pijntjes af! Dat geeft goede hoop voor donderdag!

’s middags ga ik naar Palais du Sport. Dat is vlak bij ons chalet. Hier vindt heel veel plaats. Er is ook een deelnemersmarkt. Ik regel een klein plekje (dank je Coen!) en zit er met de polsbandjes, handdoekjes en flessenopeners voor aan je sleutelbos. En haal toch weer een ruime 70 euro op… mooi!

Dinsdag 4 juni

Met 4 fietsers rijden we naar de col du Lautaret. Deze col ligt op ruim 2000 meter hoogte. Vandaar uit willen we de Col du Galibier beklimmen. We weten dat ie “Ferme” (dicht) is. Maar er zijn al diverse berichten via Facebook te lezen dat het goed te doen is. We nemen de gok en starten ook. En de klim is fantastisch goed te doen. Doordat de pas dicht is, is er geen auto verkeer. We zijn (gelukkig) lang niet de enige wielrenners. Maar druk is het zeker niet. Er heerst een soort serene rust. We fietsen langs de sneeuw (in zomer tenue! maar lange mouwen jas mee) Hier een mooie impressie:

De klim is ruim 8 kilometer en niet zo stijl als de Alpe… behalve de laatste 500 meter dan. De rit is werkelijk fantastisch om te beleven. De omgeving is schitterend. Het lijkt wel de dak van de wereld (maar in ieder geval van Europa 🙂 ) Overal zie je sneeuw. Gelukkig hebben we allen de juiste kleding bij ons. Boven aangekomen zijn er een paar Fransen, Duitsers en Tsjechen… We helpen elkaar aan de benodigde foto’s. Heerlijk die saamhorigheid. De rest komt ook boven… we genieten samen van de prachtige vergezichten en dalen daarna veilig af.

’s middags duik ik Palais weer in en los teamleden Kitty en Martijn af bij de deelnemersmarkt. Met z’n allen halen we uiteindelijk ruim 340 euro over de 2 dagen op. Ik post een berichtje op Facebook in de juiste groet. Morgen verkoop aan huis (we zitten vlak bij de finish met de bekende sponsor vlaggen, dat vinden de mensen wel)62236581_10206131483721486_285423258541490176_n

Woensdag 5 juni 

Ik schrijf dit dinsdag 4 juni… Woensdag staat in het teken van rust dag en de bezinningsavond.  Via de site http://www.opgevenisgeenoptie.nl vind je alle info om de bezinningsavond mee te beleven… ps… heb je nog een euro over?  #opgevenisgeenoptie #ad6 #elkeeurotelt

ps

Er zijn zoveel mooie momenten en zoveel fijne en lieve teamleden. Te veel om op te noemen. Deze blog is een beperkte (willekeurige) selectie van mijn belevenissen. Dit om een indruk te geven van wat ik mee maak voor al mijn lieve familie, vrienden, collega’s en sponsoren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: