Motivatie & Motto

Motivatie

Waarom wil je eigenlijk mee doen aan zo’n event? 5 dagen je benen uit het lijf rijden in de bergen (600 kilometer met 16.000 hoogtemeters. Ja echt! 16 keer de Alpe d’Huez op in 5 dagen! weken, nee maanden in touw zijn om geld in te zamelen… zeuren, leuren….

Tja, wat bezielt mij…. Om te beginnen: van heel dichtbij heb ik die vreselijke ziekte kanker aan het werk gezien. Gezien hoe dit een mens kan slopen! Je staat als omstander aan de zijlijn. Je voelt je machteloos! Door aan een event als Alpe d HuZes of Giro di Kika mee te doen heb ik het gevoel dat ik iets kan DOEN! Mijn onmacht omzetten in daadkracht!

Een kleine bijdrage om iets goeds te doen voor al die mensen die nog met deze vreselijke ziekte te maken hebben of gaan krijgen. Dankbaar zijn dat ik zelf gezond ben!

En verder: Ik moet er niet aan denken dat het 1 van mijn eigen kinderen kan overkomen. En let wel, met nu een kans van 1 op de 5 (ja echt 20%) dat je kind het NIET red. Een gruwelijke gedachte. Met GirodiKika wordt het doel nagestreefd om dit percentage sterk terug te dringen. Zelfs helemaal naar 0%

Als ik dan de filmpjes zie van Giro di Kika 2021 dan word ik helemaal gemotiveerd! Ik ben verliefd op fietsen in de bergen. En als ik dan filmpjes zie van de kika organisatie zelf… Daar doe ik het toch!

Motto’s

Voor in de bergen, maar ook voor de “reis” ernaar toe (inclusief al het werk om geld in te zamelen) heb ik een 2 tal motto’s:

1. Verzamel herinneringen, geen bezittingen.

Een event als dit doe je niet alleen! Met een team werk je hier aan en bouw je mooie herinneringen op. je creëert een band met elkaar. Hoe fijn is het dat als dit soort mooie herinneringen met elkaar gedeeld kunnen worden. Daarom vind ik de uitspraak van Bibian Mentel zo ontzettend krachtig. “Verzamel herinneringen, geen bezittingen”

2. Trampen voor het leven

De kreet dank ik aan m’n 2e Alpe d HuZes event van 2019. Een teamgenote (Ria) kwam er mee aanzetten… het sprak me direct aan… het past bij mij. Stampen, trappen… rijden voor het leven. Een mooie kreet die zoveel voor mij betekend. Ik trap voor leven. Ik doe mee aan dit soort events uit dankbaarheid voor allen die kanker hebben overleefd! Het helpt me ook persoonlijk om gezond te zijn en te blijven. Daar ben ik zo dankbaar voor. Maar ik trap ook voor een ander zijn/haar leven… soms is het stoempen, zweten, met verzuurde benen…. maar het is het o zo waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: