ACTIE: Sponsorgeld ophalen

Een heikel punt. Geld ophalen. En juist daar draait het eigenlijk helemaal om. Natuurlijk, het klinkt stoer om 600 kilometer in 1 week te rijden met 16.000 hoogtemeters. Maar het gaat er natuurlijk om dat we zo veel als mogelijk geld ophalen voor Kinderen Kankervrij (Kika)

En hoe doe je dat dan? Bij mij is het tegen mijn natuur in om mensen geld te vragen… Het gaat me echter wel wat makkelijker af tegenwoordig. De ervaringen van 2 keer Alpe d’HuZes helpen daar natuurlijk goed bij.

Eind oktober zijn we als team bij elkaar gekomen om te brainstormen. Één van de acties die bijna vanzelf ter sprake kwam is de oliebollen actie. Ons teamlid Marcel is bakker en zijn jaarlijkse oliebollen rond einde jaar zijn in het dorp beroemd. Maar omdat hij ook eens in de zoveel tijd in het verleden voor stichting Semmy oliebollen heeft verkocht moest er eerst met dat team overlegt worden. We waren er snel uit: een samenwerking met de mannen van Bike4Semmy was snel beklonken. Zij bakken en wij verkopen. Een goede basis voor een mooie actie. “Oliebollen te koop!!”


Marinus, 1 van onze begeleiders, is de boer op gegaan bij bedrijven om onze grondstoffen gesponsord te krijgen. Op deze manier kan de opbrengst voor 100% naar de goede doelen. Opstellen van een capaciteitsplanning voor bakken en verkopen, maken van een kwitantie voor bedrijven. Reclame materiaal maken. Sponsoractie bekend maken op facebook en een persbericht. Flyers in de buurt door de brievenbus stoppen. De avond uurtjes vlogen voorbij. En elk gesprek met mijn netwerk in het dorp gebruik ik natuurlijk om m’n eigen bestellijst te vullen. Ook werk ik een mail uit gericht aan bedrijven om nog meer te verkopen. Levering aan huis (in de omgeving…)

En het persbericht in de lokale krant de Schaapskooi leverde een verrassend telefoontje op: RTV Radio 794. Of ik een interview live wilde geven: zo gezegd zo gedaan. Donderdag 2 december om 9:15 via de telefoon. Leuk! extra gratis reclame.

En deze actie zal best veel geld opleveren maar dan zijn we er nog niet. Via mijn 2 tiener kinderen heb ik snel contact met hun werkgever, de manager van de lokale Albert Heijn. En hij is heel snel overtuigd om de lokale emballage bonnenactie aan ons doel toe te wijzen. De maanden december en mei worden ons toegezegd. Super gaaf. Dus: flyer maken met uitleg van het doel. En weer reclame via Facebook… Ik heb een pagina voor het team opgericht en het aantal volgens groeit gestaagd.

Met het team is er ook gesproken over een eigen tenue. Anders dan met Alpe d HuZes is er bij GirodiKika geen standaard mogelijkheid om sponsors te strikken met een logo op het KiKa shirt. Dan regelen we dat toch zelf? Als team benaderen we diverse bedrijven en al snel hebben we genoeg om onze rug mee te vullen en zien we de teller op onze team pagina lekker oplopen! De shirts kunnen geregeld gaan worden. Teamlid Steven gaat het regelen.

Daarnaast werk ik een andere actie uit. Zelf ben ik een liefhebber van bier. Het idee voor een bierproeverij rolt uit m’n hand. Dit heeft wel wat opbouwende opmerkingen vanuit het team: denk aan lokale horeca etc… goede input. Ik begeef me naar de lokale wijnhandelaar (die ook in speciaal bieren zaken doet) en overleg mijn plan. Hij verwijst me door naar een lokaal initiatief van een collectief voor bierbrouwer. De actie is echter ook afhankelijk van de geldende corona maatregelen. Ik plan de actie dan ook voor het voorjaar of richting de zomer. De detail uitwerking kan ik dan rustig in de 2e helft van de winter verder uitwerken. Ten slotte heb ik mijn handen al vol aan de oliebollen actie.

Een ander idee duurde iets langer… de laatste keer Alpe d’HuZes had ik polsbandjes verkocht. Dat leverde toen best een leuk bedrag op. Maar bij dat event zijn er al gauw 5.000 deelnemers. GirodiKika is beduidend kleinschaliger met ongeveer 250 deelnemers. Zal ik het doen? of niet? De investering is toch wel redelijk en het blijft een gok of ik er überhaupt wat aan over houd. Na wat reken werk besluit ik uiteindelijk de gok te nemen en bestel de bandjes. Ze zijn ondertussen binnen en goed gelukt! Een post via facebook in de Giro di Kika community en de eerste positieve reacties stromen binnen.

En zo ben ik druk met het ophalen van geld. Maar, uiteraard, doe ik ook oproepen via social media om geld te doneren. Ook dat heeft een goed effect. Zo krijg ik donaties van oud collega’s die ik al jaren niet gesproken heb. Hoe leuk. En via dat medium spreek ik dus ook weer mensen die ik al een tijd niet gezien heb. Gezellig.

En zo zie je: mee doen aan zo’n event kost natuurlijk tijd (veel tijd) maar het levert enorm veel positieve dingen op.

Je kunt me sponsoren via https://www.girodikika.nl/henk-binnendijk-knobbel-epe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: