Stil

“Het draait allemaal om de aantallen” Frits Hirschstein omvatte zijn verhaal op de kickoff van GirodiKiKa 2022 op deze manier samen. Het was muisstil in de zaal. “Aantallen?” je hoorde ’t iedereen denken. Frits legde het ons haarfijn uit en zo werd ’t ook ons duidelijk. Meer geld betekend meer onderzoek betekend meer kans op genezing. (zeer ruw samengevat)

Aantallen

600 kilometer in 5 etappe’s en 16.000 hoogtemeters. Met deze cijfers begon mijn 3e deelname aan een fiets event. Een enorme uitdaging die ik zelfs op voorhand schier onmogelijk achtte. Toen teamgenoot Marcel aanhaakte opperde ik nog om voor de 1 dags koers te gaan. “Welnee joh, jij kan makkelijk de gehele koers aan” zo opperde hij. Toch schrok ik er van terug. Cijfers/aantallen, dingen die in mijn hoofd zo vanzelfsprekend zijn… vele malen meer dan woorden (ik ben ietwat dyslectisch). Het vertaald zich zelfs naar mijn werk. Als IT data engineer ben ik dagelijks met data/cijfers bezig. Het is als een soort 2e taal voor mij. Cijfers… een koers van 5 dagen met 100+ kilometer per dag en giga veel hoogtemeters. Ondoenlijk, maar Marcel trok me over de streep en ik gaf me zo’n 9 maanden geleden op.

Training

Bij een van de eerste webinars in september (i.v.m. corona helaas niet fysiek) werd de vraag al snel gesteld: “hoeveel moet je voor deze koers trainen?”. Het antwoord liet zich raden: dat verschilt enorm per persoon. Als je al een goede conditie hebt… als je al zovele jaren fietst… enzovoort. Toch volgde er een getal: 5.000 tot 6.000 kilometer moet je wel gefietst hebben. Ik greep gelijk terug op mijn eerdere 2 deelnames aan de Alpe d’HuZes. In beide jaren had ik ruim over de 6.000 kilometer gefietst. Het stelde me gerust dat dit dan ook wel haalbaar moest zijn.

De huidige stand? Alles wordt met m’n Garmin fietscomputer nauwkeurig bijgehouden. Na elke rit wordt de data verzameld en op Strava gepost. Statistieken genoeg voor deze data nerd. Per 7 juni staat de teller als volgt (voor 2022):

  • totale hoogtemeters: 16.960 hm
  • afstand: 4.484,5 km
  • tijd: 155u 32m
  • ritten: 76

Nuancering is vereist. Ten eerste bevatten deze data ook mijn woon – werk fiets kilometers (zo’n 42 km heen en terug) Dit doe ik op m’n city bike in zone 1. Dat is dus een hartslag die in een training zone valt en dus tellen ze voor mij mee. Soms heb ik deze ritten qua heen en terug apart opgenomen. Ik zie het echter als 1 rit. Daarnaast zitten er in de aantallen ook de hardloop sessies inbegrepen. Als ik dit verwerk kom ik in totaal op 65 fietsritten (waarvan 8 woon-werk) en 9 hardlooprondjes. Tjonge dat is best wat zeg. Als ik dit doortrek met de fietskilometers vanaf september dan haal ik de 5 tot 6 duizend kilometer met gemak. En, dat is eigenlijk veel belangrijker, zo voelt het ook! Ik ben fit. Ik voel me er klaar voor. In een van de afgelopen endurance trainingen zeiden we het al tegen elkaar: “Het is nu wel klaar” We zijn er fit voor en er zo’n beetje klaar mee, laat de koers maar beginnen. Wat ik in eerste instantie voor onmogelijk hield… lijkt mogelijk te worden. Wow!

Stil

Maar waar ik dan wel echt stil van wordt… dat is de sponsor teller. Niet zozeer die van mezelf. Ook deze overtreft al mijn stoutste verwachtingen! maar al helemaal van m’n team:

ruim €23.500 tot nu toe……..

……

….

Dat had ik echt nooit hoeven dromen! Wat een saamhorigheid in ons dorp en daarom heen! Wat is er hard gewerkt. De oliebollen actie, flessenretour actie, paasstollen, collecte bussen, Veluwe actief krant en de inzet van de mannen om te leuren en sleuren bij hun netwerk. FAN-TAS-TISCH!!!

Op de voorpagina in de Schaapskooi, op de radio, op het scherm bij de lokale snackbar en uiteraard op social media. Overal in de gemeente hoorde je van ons. Op dat vlak zijn we zeker niet stil geweest! En dat blijkt dan maar weer uit dat prachtige bedrag.

Ik word er toch weer even stil van!

Het onmogelijke mogelijk maken? Help je ons mee naar €25.000? ga nu naar: https://www.girodikika.nl/knobbel-epe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: